30/04/2018

Meer dan 70 ouderen uit de gemeente Voorst stonden zaterdagmorgen 14 april om 9 uur klaar voor de jaarlijkse Voorjaarstocht, georganiseerd door de Lions Club Voorst. Het uitstapje werd dit jaar alweer voor de 33ste keer gehouden. Met 26 auto’s werden de gasten opgehaald om de dag te beginnen bij de Deventer Buitensociëteit met koffie en een heerlijk gebakje.

Rond 10:30 uur vertrok men voor een onvergetelijke tocht die leidde door het frisse voorjaarsgroen richting Epse, Harfsen, Eefde, Brummen, Hal, Voorst en weer terug naar het startpunt. Vele herinneringen werden onderweg opgehaald bij bekende plaatsen en men genoot zichtbaar van de mooie, bloeiende afwisselende natuur. Om 12:30 uur was iedereen weer terug en kon men aanschuiven voor een uitgebreide lunch. Aansluitend werden de gasten met een voldaan gevoel naar huis gebracht. Dat deze tocht geliefd is bij velen in onze gemeente moge blijken uit het grote aantal aanmeldingen.

De leden van de Lionsclub Voorst beleven ook elk jaar weer veel plezier aan deze tocht, welke mogelijk gemaakt wordt door hun houthakproject waarbij zo’n 62 m3 werd gezaagd, gekloofd en in de gemeente werd verkocht.