27/06/2022

Lions Club Voorst heeft dit jaar weer voor de ouderen in gemeente Voorst de Voorjaarstocht georganiseerd. Door de corona perikelen, heeft dit evenement een paar jaar stil gelegen. Wij hebben de afgelopen twee jaar andere activiteiten voor de ouderen georganiseerd, onder het thema “Hart voor de Zorg”.

Maar afgelopen zaterdagmorgen, 23 april om 9 uur, was het weer zover, meer dan 70 ouderen uit de gemeente Voorst stonden klaar voor de Voorjaarstocht.

Het uitstapje werd dit jaar alweer voor de 34ste keer gehouden. Met 26 auto’s werden de gasten opgehaald om de dag te beginnen bij Gasterij De Patron in Twello, met koffie en een heerlijk gebakje. Rond 10:30 uur vertrok men voor een onvergetelijke tocht die leidde door het frisse voorjaarsgroen richting Wilp Achterhoek, Dieren, Brummen, Zutphen, Bussloo, Posterenk en weer terug naar het startpunt. Vele herinneringen werden onderweg opgehaald bij bekende plaatsen en men genoot zichtbaar van de mooie, bloeiende afwisselende natuur.

Om 12:30 uur was iedereen weer terug en kon men aanschuiven voor een uitgebreide lunch. Aansluitend werden de gasten met een voldaan gevoel naar huis gebracht. Dat deze tocht geliefd is bij velen in onze gemeente moge blijken uit het grote aantal aanmeldingen.

De leden van de Lions Club Voorst beleven ook elk jaar weer veel plezier aan deze tocht, welke mogelijk gemaakt wordt door hun houthakproject waarbij zo’n 65 m3 werd gezaagd, gekloofd en in de gemeente werd verkocht.